Το έλαιο γαρίφαλου έχει μια μοναδική αρωματική οσμή και χαρακτηρίζεται από μια ασυνήθιστη σύνθεση. Είναι ένα φυσικό αιθέριο έλαιο, του οποίου το κύριο συστατικό είναι η ευγενόλη και η παράγωγος ακετυλοευγενόλη. Η ευγενόλη είναι μια ουσία που ανήκει στην ομάδα των τερπενίων. Αυτή είναι κυρίως υπεύθυνη για τις εξαιρετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και έχει ισχυρή απολυμαντική δράση. Επιπλέον, το έλαιο γαρίφαλου είναι πηγή μεθυλ σαλικυλικού, που είναι υπεύθυνο για τις αναλγητικές ιδιότητες αυτού του προϊόντος. Το προϊόν είναι ένα εξαιρετικό θησαυρό βιταμινών και μετάλλων. Σε αυτό θα βρούμε, μεταξύ άλλων, βιταμίνη Α και βιταμίνη C, καθώς και φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, νάτριο και σίδηρο. Τα γαρίφαλα είναι γνωστά για τις αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές τους ιδιότητες. Επομένως, χρησιμοποιούνται στην φυτοθεραπεία εδώ και χρόνια, ως βάση για θεραπείες που είναι δύσκολο να θεραπευτούν και για δερματικές λοιμώξεις. Η ευγενόλη που βρίσκεται στο έλαιο γαρίφαλου μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Έχει βρει χρήση στη θεραπεία που συναντάται συχνά μεταξύ των γυναικών για την κυτταρίτιδα.
Το έλαιο τσαγιού έχει μια ευχάριστη, αρωματική μυρωδιά. Παράγεται από τα φύλλα του δέντρου τσαγιού που βρίσκονται στην Αυστραλία. Το όνομα του ελαίου, καθώς και το δέντρο από το οποίο παράγεται, δεν έχει καμία σχέση με το τσάι. Το φυτό ονομάστηκε δέντρο τσαγιού από τον καπετάνιο Κουκ, ο οποίος, όπως και οι Αβορίγινες, χρησιμοποιούσε τα φύλλα του για να παρασκευάσει ένα ρόφημα που αντικαθιστούσε το τσάι. Η καλή επίδραση των φύλλων του δέντρου τσαγιού χρησιμοποιήθηκε από τους Αβορίγινες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για να απολυμαίνουν και να θεραπεύουν πληγές. Σήμερα, αυτό το δέντρο καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος για το αιθέριο έλαιο που παράγεται από αυτή τη πρώτη ύλη, η οποία περιέχει πάνω από 90 ενεργά συστατικά. Τα έλαια παράγονται στη διαδικασία απόσταξης με ατμό από φρέσκα φύλλα και κλαδιά του δέντρου τσαγιού. Χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια, βοτανική μυρωδιά και έχει άχρωμο ή ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Το έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιϊκά, αντιβακτηριακά και αντιμυκητιασικά συστατικά. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, γι' αυτό και συνιστάται για κρυολογήματα, γρίπη και καταρροή.
Λάδι λιναριού, ψυχρής έκθλιψης, μη επεξεργασμένο. Είναι μια πολύτιμη πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, με ένα ειδικό οξύ άλφα-λινολενικό (ALA), το οποίο αποτελεί περισσότερα από τα μισά της συστατικά. Το οξύ ALA είναι οξύ ωμέγα-3, όπως συμβαίνει και στα λιπαρά ψάρια. Μια διατροφή πλούσια σε Ωμέγα-3 συμβάλλει στη διατήρηση κατάλληλου επιπέδου χοληστερόλης και σωστής λειτουργίας του εγκεφάλου, βελτιώνει τη διάθεση, βοηθά στη διατήρηση της νεότητας και της ζωτικότητας. Το λάδι λιναριού προσδιορίζεται ως υψηλής χρωματικής αξίας. Αυτή η ευγενής ποικιλία ονομάστηκε προς τιμήν του Γερμανού βιοχημικού Δρ. Budwig, ο οποίος ανέπτυξε μια διατροφή βασισμένη στην κατανάλωση των ωμέγα-3 οξέων που περιέχονται στο λάδι λιναριού. Η κύρια υπόθεσή του ήταν να υποστηρίξει την καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιοπαθειών και του διαβήτη, χάρη στην κατάλληλη αναλογία ωμέγα-3 και -6 οξέων. > διατροφικές αξίες σε 100g < /Strong> Ενεργειακή αξία 3441KJ/837kcal - 41%RWS*Λιπαρά 93g - 133%Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 7.5g - 37.